Pitkäaikainen vuokranantaja

YH Kodit omistaa yli 6 500 vuokra- ja asumisoikeusasuntoa Tampereella ja Turussa sekä niiden lähialueilla. Uusia vuokra-asuntoja on tulossa lähivuosina Tampereella Vuorekseen sekä Nokialle, Lempäälään ja Turun Skanssiin.

Asumisenpalveluita kehitetään yhdessä

Asumisenpalvelut tukevat asukkaidemme vaivatonta ja helppoa asumista sekä takaavat hyvän, asukkaiden toiveita ja tarpeita vastaavan arjen. YH Kodit vastaa itse oman kiinteistökantansa hallinnosta ja kunnossapidosta. Hoidamme taloyhtiön asioita tehokkaasti ja luotettavasti, jotta jokaisella asukkaalla olisi hyvä ja turvallinen koti.

Panostamme hyviin käyttö- ja ylläpitopalveluihin ja olemme aktiivisesti yhteydessä asukkaisiin, kiinteistönhoitajiin ja muihin sidosryhmiin. Hallinnoimme yli 9000 asuntoa Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Pyrimme toimimaan eettisesti oikein ja asiakaslähtöisesti. Noudatamme hyvää isännöintitapaa toiminnassamme.

Teemme yhteistyötä Kotosalla Säätiön kanssa kehittääksemme asumisenaikaisia palveluja. Jokaisella Kotosalla-talolla on oma koulutettu palveluohjaaja, joka järjestää yhteisöllistä toimintaa ja auttaa sosiaalipalvelujen sekä hoito- ja terveyspalvelujen hankkimisessa.

Asumisneuvonta

Asumisneuvonta on YH Kotien tärkeimpiä asukkaille suunnattuja ja kehiteltyjä palveluita. YH Kotien neuvoja auttaa ja opastaa asukkaita erilaisissa asumisen ja elämisen ongelmissa. Asumisneuvojan tehtäviin kuuluu asukkaiden tukeminen ja palveleminen – ratkaisut pyritään tekemään asukkaan edun mukaisesti. Neuvoja auttaa monissa kysymyksissä, yksittäisistä pienistä asumispulmista aina sosiaalisiin ongelmiin asti.

Muistathan, että häiriöilmoitus meluisasta naapurista tehdään aina kirjallisesti. Nimettömänä tulleita ilmoituksia ei käsitellä. Jos jokin asia tai asukas kiinteistössäsi häiritsee sinua, juttelethan myös naapureidesi kanssa asiasta. Tehkää ilmoitus yhdessä mahdollisimman monen henkilön allekirjoituksella, jolloin asian painoarvo korostuu.

Asumisneuvoja auttaa esimerkiksi näissä asioissa:

 • vuokranmaksuongelmat
 • naapurikinat
 • häiriöt
 • häädöt
 • muut asumisongelmat
 • tukien ja etuuksien hakeminen

Asumisneuvoja on asukkaan asialla
YH Kotien asumisneuvoja auttaa ja selvittää yhdessä asukkaiden kanssa heidän tilannettaan kokonaisvaltaisesti ja voi tarvittaessa asukkaan luvalla olla yhteydessä esimerkiksi sosiaalitoimistoon tai Kelaan. Tavoitteena on, että asukkaan tilanne parantuisi pian ja asuminen voisi jatkua normaalisti. Asumisneuvojaa sitoo vaitiolovelvollisuus, joten tilanteita käsitellään ja hoidetaan luottamuksellisesti.

Otathan yhteyttä ajoissa
Asumisen ongelmatilanteissa on tärkeää ottaa yhteyttä asumisneuvojaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tällöin meillä on parhaat mahdollisuudet toimia tilanteen parantamiseksi. Asumisongelmien taustalta voi löytyä erilaisia elämän solmuja. Solmujen ja ongelmien aukaisemiseksi on olemassa eri kanavia ja palvelujärjestelmiä, joihin asumisneuvoja voi tarvittaessa ohjata asukkaan. Ole siis rohkeasti yhteydessä!

Lemmikit ovat tervetulleita

YH Kotien asuntoihin kaikenkarvaiset ja näköiset lemmikkieläimet ovat tervetulleita. Muistathan lemmikin omistajana huomioida myös naapurisi, jotta yhteiselo sujuu sopuisasti. Tässä muutama seikka, mikä on hyvä ottaa huomioon:

 • Lemmikki on pidettävä kytkettynä yleisissä tiloissa ja piha-alueilla
 • Huolehdithan myös oman lemmikkisi piha-alueille tekemistä jätöksistä
 • Lemmikkieläintä ei saa päästää lasten leikkipaikoille
 • Varmistathan, että lemmikkisi pärjää myös yksin ollessaan (esim. ei hauku tai ulvo)

Edut asukkaillemme

YH Kotien asuntojen vuokraan sisältyy 10M nettiyhteys. Asukkaana sinulla on mahdollista saada palveluntarjoajalta (Sonera tai Elisa) myös lisäpalveluita edullisesti, kuten laajakaistan nopeuden nostaminen. Löydät taloyhtiösi palveluntarjoajan asukassivuilta.
YH Kotien asukkaana sinulla on oikeus saada alennusta RTV:n Tampereen ja Turun sisustuskaupoista. Alennukset on määritelty tuoteryhmäkohtaisesti. Löydät alennuskoodin Asukassivuilta.
Haluamme muistaa 10 ja 20 vuotta YH Kodeilla asuneita asukkaita. Asukkaat voivat valita mieleisen palkinnon esim. laminaattilattian tai säleverhojen asennus, kodinkoneen uusiminen jne. Katso tarkemmat ohjeet Asukassivuilta.
Ensi kesän Särkänniemen asukaspäivää vietetään sunnuntaina 14.6.2020. Ilmoittautuminen alkaa maaliskuussa 2020.
TPS:n junioreiden ja YH Kotien yhteistyön kunniaksi arvomme lippuja Turun TPS:n kotiotteluihin.
Osallistu arvontaan
YH Kotien asukkaana sinulla on mahdollisuus päästä Tapparakotiotteluihin. On mukana myös yksi Ilveksen pelikin!
Osallistu arvontaan!
Voita vapaaliput Classic-salibandyn miesten kotiotteluihin. 
Osallistu arvontaan!
Voita liput Paavo Nurmi Gamesiin
Osallistu arvontaan 2.6.2019
Voita liput Veikkausliigan otteiluihin.
Osallistu arvontaan

Asiakasturva

YH Kotien vakituiset asukkaat kuuluvat ryhmävakuutuksen piiriin.

Tuote sisältää seuraavat ryhmävakuutukset:

 • Tapaturmavakuutus:
  • Korvaa mm. tapaturmasta aiheutuneita hoitokuluja. Voimassa ympärivuorokautisesti taloyhtiön tontilla, yhteisissä tiloissa sekä talkoiden aikana.
 • Avainvakuutusturva:
  • Korvaa avainten tai lukkojen uusimisesta sekä ovien avaamisesta aiheutuneita kuluja. Huom! Vakuutus korvaa uusimisen ainoastaan asumisaikana. Vakuutus ei ole voimassa, kun vuokrasopimus on päättynyt.
 • Asumisenkeskeytysvakuutus:
  • Korvaa asumisen keskeytymisestä aiheutuneita kuluja.Vakuutettuina ovat taloyhtiössä vakituisesti asuvat ja asukasrekisteriin merkityt ilman ikärajaa sekä vakuutetun yhteisön talkoissa ilman korvausta työskentelevät henkilöt talkootöiden aikana.

Katso asukassivuilta oman taloyhtiösi vakuutusmeklari.

Ota yhteyttä

etunimi.sukunimi@yhkodit.fi

Riitta Järvenpää

Kiinteistöliiketoimintajohtaja

010 227 3015

0 kohdetta listalla

Tilaa uutiskirje ja kuule ensimmäisenä tulevista omistusasunnoistamme!

Tilaamalla uutiskirjeen sinulle lähetetään tietoa YH Kotien uusista omistusasunnoistamme. Voit perua tilauksen uutiskirjeen milloin tahansa uutiskirjeen lopusta löytyvällä linkillä, jolloin tietosi poistuvat YH Kotien järjestelmästä.